powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Χάθηκε το … τόπι, 6-1 η Νίκη τον Πανηλειακό (video)

Που ‘ναι η μπάλα, οέο; Όταν κάνεις πλάκα απέναντι στον βασικό σου αντίπαλο για την άνοδο και τον συντρίβεις, τότε δε χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, για να καταλάβει και ο πιο αδαής περί τα ποδοσφαιρικά ότι η θριαμβεύτρια σήμερα Νίκη επί του Πανηλειακού με σκορ 6-1 στο φλεγόμενο και σχεδόν κατάμεστο Π. Μαγουλάς είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. 

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη έχανε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όταν το σκορ ήταν 1-1, αλλά στην επανάληψη μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο και πετυχαίνοντας πέντε τέρματα έστειλε το μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό στα μπαράζ και ποιος θ’ ανέβει στη Β’ Εθνική. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν το μοιραίο λάθος να προηγηθούν την πρώτη φορά που πέρασαν με αξιώσεις τη σέντρα στο 6’ με τον Βατσή, αλλά αυτό θύμωσε τους Νικιώτες, οι οποίοι με δυο τέρματα του Πουλάκου (16’ και 93’), ένα των Λαζαρίδη στο 52’, Παυλίδη στο 65’, Λουκίνα στο 86’ και το αυτογκόλ του Κολόκα στο 64’ έφτασαν στο τελικό 6-1. 

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο αντίπαλοι

Η Νίκη ξεκίνησε τον αγώνα με τέσσερις στην άμυνα (Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Δεληζήσης, Χολέβας), τέσσερις στο κέντρο (Ριζογιάννης, Διαμαντίδης, Λαζαρίδης, Κυριακίδης) και δύο στην επίθεση (Παυλίδης και Πουλάκος).

Από την άλλη ο Πανηλειακός είχε στην τετράδα της άμυνας τους Βατσή, Κολόκα, Ακπαρίδη, Μανιάτη, στο κέντρο ως αμυντικούς μέσους τους Θωνιάτη και Τσετιροκλή, μπροστά τους τον Τομαρά, ενώ δεξιά και αριστερά του μοναδικού προωθημένου Μακρίδη ήταν οι Κάλφας και Χιντζίδης, που άλλαζαν πλευρές. 

Προηγήθηκε νωρίς ο Πανηλειακός
Η Νίκη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μετά από δύο τελικές προσπάθειες του Πουλάκου, που δεν είχαν καμία τύχη, δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 4’ από λάθος του Λόλα. Ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού γλίστρησε στο ελεύθερο που εκτέλεσε και έδωσε …ασίστ για τον Πουλάκο, που λίγο έξω από την περιοχή προσπάθησε με τη μία και με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτή έφυγε λίγο άουτ. 

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε να έχει κλείσει στα καρέ τους φιλοξενούμενους, στο 6’ ο δεξιός μπακ Βατσής σε κόντρα επίθεση πήρε την μπάλα στη δεξιά γωνία της περιοχής και με φοβερό διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Βούρα έγραψε το 0-1. 

Άμεση αντίδραση της Νίκης

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και επεδίωξαν να ισοφαρίσουν γρήγορα με τη βοήθεια και του κόσμου τους, που ήταν για μια ακόμη φορά καθηλωτικός. Στο 11’ από κόρνερ Διαμαντίδη από τα αριστερά ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, που κατέληξε μετά και από παρέμβαση του Λόλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 14’ ο Πουλάκος μετά από πάσα του Κυριακίδη βγήκε στο τετ-α-τετ από πλάγια αριστερά θέση εντός περιοχής, αλλά ο Λόλας απέκρουσε το πλασέ του. 

Όμως στο 16’ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Από πάσα του Παυλίδη ο Πουλάκος βγήκε ξανά αφύλακτος απέναντι από τον Λόλα και με φοβερό αριστερό σουτ από τον άξονα νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε και ισοφάρισε. 

Οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός από αντικείμενο του Μανιάτη, που έμεινε στο έδαφος για τέσσερα λεπτά, με τους Νικιώτες να ισχυρίζονται ότι δε δικαιολογείται τόσος χαμένος χρόνος, αφού πάνω του έπεσε ένα πλαστικό ποτήρι. 

Επόμενη φάση στο 28’, καθώς από εξαιρετική κάθετη του Τομαρά, ο Μακρίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να πλασάρει εκτός περιοχής τον Βούρα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι σε μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του Πανηλειακού. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Πουλάκου πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 37’ ο Παυλίδης παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ, αλλά η φωτοβολίδα του επιθετικού της Νίκης μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Στο 38’ από σέντρα του Κυριακίδη ο Λαζαρίδης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά υπό πίεση λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 44’ ο Παυλίδης μετά από ατομική προσπάθεια είδε το αριστερό του συρτό σουτ εκτός περιοχής να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Επίσης στο 45’ ο Λαζαρίδης ξεπέρασε την αντίσταση του Ακπαρίδη και δοκίμασε το πόδι του μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Λόλα που απέκρουσε. 

Η αντίδραση για τον Πανηλειακό ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τομαρά να διεισδύει επικίνδυνα από τα δεξιά και να προσπαθεί να βγάλει την παράλληλη πάσα για τον αφύλακτο στο ύψος της μικρής περιοχής Θωνιάτη, όμως σωτήρια ο Βούρας μπλόκαρε. Τέλος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το φάουλ του Παυλίδη δεν είχε ευτυχή κατάληξη. 

Καταιγισμός γκολ στην επανάληψη
Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη, αφού στην πρώτη της επίθεση στο 52’ η ομάδα του Βόλου ευτύχησε να προηγηθεί με 2-1. Ο Πουλάκος πέρασε για τον Παυλίδη, που μπήκε από τα αριστερά της περιοχής και έδωσε έτοιμο γκολ σε κενή εστία για τον Λαζαρίδη, ο οποίος, κι ενώ η μπάλα είχε περάσει από τον Λόλα, δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να πετύχει το πέμπτο του τέρμα για φέτος. 

Ακολούθως στο 57’ ο Διαμαντίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να περνάει από όλον τον κόσμο, χωρίς να μπορέσει να παρεμβληθεί κάποιος Νικιώτης, και τον Λόλα τελικά να διώχνει. 

Η Νίκη έψαχνε και το τρίτο γκολ και τελικά το πέτυχε στο 64’. Ο Δεληζήσης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά και ο Κολόκας υπό την πίεση του Πουλάκου που καιροφυλακτούσε, προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά τελικά κατάφερε να κρεμάσει τον Λόλα. 

Έτσι έγινε το 3-1, ενώ αμέσως μετά στο 65’ ήρθε και το τέταρτο τέρμα για τους γηπεδούχους. Ο Κυριακίδης πέρασε κάθετα για τον Παυλίδη από τα αριστερά κι αυτός προχώρησε και πλάσαρε στο τετ-α-τετ από πλάγια θέση τον Λόλα σωστά. Κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, ο Ακπαρίδης από τη γραμμή του τέρματος, προσπαθώντας να αποτρέψει το μοιραίο, την έστειλε στο βάθος της εστίας, αλλά το γκολ χρεώνεται στον Παυλίδη. 

Η Νίκη, έχοντας καθαρίσει το ματς, δεν είχε λόγο στη συνέχεια να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, γι’ αυτό και ο Π. Αμανατίδης πέρασε στον αγώνα τον Παπατζίκο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-5-1. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε τους κυανόλευκους να φτάσουν στο ρελαντί και σε ένα πέμπτο γκολ στο 86’, με τον Πανηλειακό ήδη από το 80’ να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κολόκα με δεύτερη κίτρινη. 

Η μπάλα στη φάση αυτή κυριολεκτικά χάθηκε, καθώς από τακουνάκι του Πουλάκου, ο Λαμπρόπουλος έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά και σε κενή εστία ο Λουκίνας, δείγμα της αποσύνθεσης της άμυνας του Πανηλειακού, σημείωσε εν μέσω πανζουρλισμού το 5-1. 

Οι παίκτες της Νίκης έδειχναν ανικανοποίητοι και στο 93’ ήρθε και το έκτο τέρμα από τον Πουλάκο, ο οποίος με μέτωπο προς την εστία μετά από πάσα του Λουκίνα πρόλαβε με κεφαλιά τον Λόλα, ενώ πραγματοποιούσε έξοδο, και έκλεισε το σκορ. 

Να σημειωθεί τέλος ότι το σημερινό παιχνίδι παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Βέροιας κ. Αρβανιτίδης.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Δεληζήσης, Χολέβας, Ριζογιάννης, Διαμαντίδης, Λαζαρίδης (82’ Λουκίνας), Κυριακίδης (70’ Παπατζίκος), Παυλίδης (74’ Κυπτίου), Πουλάκος
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λόλας, Ακπαρίδης, Βατσής, Θωνιάτης ( 73’ Βαλαώρας) Κάλφας, Κολόκας, Μακρίδης (68’ Γατσώρης), Μανιάτης (59’ Σωτηρόπουλος Δ.), Τομαράς, Τσετιροκλής, Χιντζίδης
*Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δεκατριάλεπτη καθυστέρηση λόγω προβλήματος με τον γιατρό του αγώνα. 
*Από τον πάγκο του Πανηλειακού αποβλήθηκε στο 60’ με κόκκινη και ο Μπράβος, που δεν ήταν ούτε στους αναπληρωματικούς της ομάδας του Πύργου.
Κόκκινη: 80’ Κολόκας (δεύτερη κίτρινη)

από τον Χρήστο Θανασούλη

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mV2g-UkiRHU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου